Telefon : +387 61 552 117 |

info@zlataraluxx.ba

Vere (burme)
Klasične burme
Obične burme su klasičan izbor za mladence. Nekada davno žene su nosile prsten koji je ujedno bio vjerenički i vjenčani.Kako su se vremena promijenila, tako je i vjenčani prsten našao svoje mjesto u životima ljudi. Vera, ili burma u svom simbolu kruga je simbol vječne povezanosti i potpunosti mladenaca. Danas se burma sve manje kupuje u tradicionalnom obliku zahvaljujući modernim metodama dizajna nakita.
 
Burme s brilijantima
Ovakve  burme su zaista posebne. Visokog su kvaliteta i vječnog sjaja.Na površini ovakvih burmi se svjetlost prelijepo prelama, te se dizajniraju po Vašoj želji, a tehnologija njene izrade garantuje neporecivu kvalitetu.Specijalnost Zlatare Luxx je izrada briljantnog nakita po narudžbi, a u našoj ponudi možete naći unikate koji su već pronašli svoje srećne vlasnice. Ukoliko zaista želite kvalitet i dugotrajnost Vaših burmi koje ćete nositi cijeli život, dozvolite da Vam pomognemo u njihovom dizajnu, te na taj način budite ponosni vlasnici unikatne burme.
 
Burme od bijelog zlata
Burme napravljene od bijelog zlata su postojane. S obzirom da u prirodi ne postoji bijelo zlato kao metal, ono se dobija legurom žutog zlata i makar jednim bijelim metalom (obično nikl, ili paladijum). Osobine bijelog zlata zavise od metala koji je korišten i njihovog odnosa pri izradi. Na bijelo zlato se dodaje i platina kako bi burma bila još kvalitetnija. Što se tiče sjaja, one se oblažu tankim slojem rodijuma i tako dobijamo burme vrhunskog kvaliteta, ali malo tamnije u odnosu na platinu i srebro. Burme od bijelog zlata u našoj zlatari su odrađene kvalitetno, sa puno pažnje, a modeli sa puno stila.
 
Dvobojne burme
Kako je sve veća želja da nešto mijenjamo, tako se mijenja i dizajn nakita. Dodatkom već pomenutih legura dobijamo određene boje zlata. U zavisnosti od onoga šta mušterija voli, može birati bijelu, žutu, crvenu ili burmu kombinovanu određenim bojama. Burma je ustvari istog kvaliteta samo prilagođena Vašem ukusu. Kombinovane burme možete pogledati u katalogu naših proizvoda. Sigurni smo da ćete naći burme koje će se svidjeti i Vama i Vašoj voljenoj osobi.